ABB Grupp sai tüki 330 miljoni dollarisest elektriprojektist Kesk-Aasias

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ABB Jüri tehas.
ABB Jüri tehas. Foto: Tairo Lutter

ABB Grupp teatas, et hakkab tarnima kõrgepinge-alalisvoolu (HVDC) konverterjaamu osana Maailmapanga toetatavast 330 miljoni dollarisest projektist Pakistani elektrinõudluse leevendamiseks. Konsortsiumiprojekti CASA-1000 veab Hispaania projekteerimis-, hanke- ja ehitusettevõte Cobra, kes vastutab ka alajaamade ehitamise ja paigaldamise eest.

ABB HVDC-konverterjaamad võimaldavad CASA-1000 raames transportida elektrit Kõrgõzstanis ja Tadžikistanis asuvatest taastuvatest hüdroenergiaallikatest üle 800 kilomeetri kaugusele Pakistani. CASA-1000 elektriliin võimaldab edastada 1300 megavatti (MW) elektrit alates 500 kilovoldist (kV).

Projekt CASA-1000 toetab Pakistani valitsuse algatust tegeleda kasvava nõudlusega elektri järele ning võimaldab Kõrgõzstanil ja Tadžikistanil oma hüdroenergiaressursse tõhusamalt jagada. CASA-1000 hõlbustab elektrikaubandust Kesk-Aasia ja Lõuna-Aasia riikide vahel, luues selleks vajaliku kaubandusliku ja institutsionaalse korralduse ning infrastruktuuri. Projektis osalevad riigid on Afganistan, Kõrgõzstan, Pakistan ja Tadžikistan.

«ABB täiustatud HVDC-lahendus viib tarbijateni palju vajalikku ja puhast elektrit ja võimaldab ressursside jagamist piirkonna vastastikuse sidumise kaudu,» ütles ABB elektrivõrkude divisjoni juht Claudio Facchin pressiteates. «See projekt on veel üks näide meie pühendumusest taastuvate energiaallikate integreerimiseks ja tugevdab ABB positsiooni partnerina, kes võimaldab luua tugevamat, nutikamat ja keskkonnasäästlikumat elektrivõrku.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles