Ossinovski miljardiprojekt sai nurgakivi

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tbilisi Hills Golf & Residences

Ärimees Oleg Ossinovski pani reedel nurgakivi Gruusia uusarendusele Tbilisi Hills Golf & Residences, mis on Eesti suurim senine investeering Gruusias.

Reedel toimunud pidulikul tseremoonial panid Skinest Groupi asutaja ja Tbilisi Hills Golf & Residences projekti suurinvestor Oleg Ossinovski, Eesti suursaadik Gruusias Kai Kaarelson, Gardabani linnapea Ramaz Budaghashvili ja Kvemo Kartli piirkonna kuberner Shota Rekhviashvili objektile sümboolse nurgakivi ning tutvustasid seda kohalikule meediale kui uut standardit riigi kinnisvaraarenduses.

Tbilisi Hills Golf & Residences arendus hõlmab 331-hektarilist territooriumi. Tänavu pannakse müüki 44 maatükki, samuti alustatakse elamuarendust, mis hõlmab 54 korterit ja 8 linnamaja koos hoovialade ja basseinidega. Piirkond saab olema koos kooli ja lasteaia, välibasseini, spordiklubi, spaa, tenniseväljaku, klubihoone, hotelli, restoranide ja teiste rajatistega. 

Kompleks asub mäenõlval, pakkudes panoraamvaateid Tbilisi ümbrusele, Kazbeki mäele ja Shavnabada kloostrile. Territooriumi lähedal asub Gruusia esimene ja ainus professionaalsel tasemel golfiväljak.

Eesti Vabariigi suursaadik Gruusias Kai Kaarelson sõnas nurgakivitseremoonial, et Eesti-Gruusia suhted on sügavad ja mitmetasandilised ning meil on alati rõõm jagada oma kogemusi, mis aitavad Gruusiat.

«Tbilisi Hills Golf and Residence on suurim senine Eesti investeering Gruusias ja annab sellisena positiivse signaali ka teistele võimalikele Euroopa investoritele. See projekt ei hõlma pelgalt maju ja golfi, vaid näitab elustiili ja väärtusi, mida Eesti esindab – roheline ja rahulik Põhjamaade stiilis elukeskkond, kus võimalik edendada tervislikke eluviise. Loodetavasti aitab see Gruusial veelgi taaselustada ka oma turismisektorit, meelitades riiki golfihuvilisi kõikjalt maailmast,» ütles Kaarelson.

Arendus algas sisuliselt nullist, kus esmalt rajati teed, gaasiinfrastruktuur, vesi ja kanalisatsioon, elektri infrastruktuur ning golfirajatiste jaoks hädavajalikud kastmissüsteemid projekteeriti ja ehitati Euroopa ekspertide poolt koostöös kohalike võimude ja asutustega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles