Euroopa Komisjon võib määrata Eestile kopsaka prügitrahvi (11)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prügimägi.
Prügimägi. Foto: Mihkel Maripuu

Olmejäätmete nõutud ulatuses ringlusse võtmine 2020. aastal on tugeva kahtluse all ning Euroopa Komisjon võib selle eest Eestit ka trahvida, eesmärgi saavutamiseks vajalik jäätmeseadus on aga taas takerdunud riigikogusse.

Eesti on üks 14 liikmesriigist, kus kohalikes omavalitsustes kogutavaid jäätmeid ei võeta piisavalt uuesti kasutusse, kirjutas Euroopa Komisjon esmaspäeval. Selleks, et 2020. aastaks oleks tagatud poolte jäätmete taaskasutus ringlussevõtt saadeti riikidele ka uued juhised, kui aga neistki tulu ei tõuse, ähvardab Eestit ületuleva aasta järel kopsakas trahv, kirjutab Äripäev.

Kui suur täpselt, seda keskkonnaministeeriumist ei öelda. «Ega see mingi paar tuhat eurot ei ole, selline trahv kindlasti jätab oma jälje,» kommenteerib ministeeriumi keskkonnakorralduse osakonna juhataja Kaupo Heinma ja ruttab kinnitama, et trahv ei ole ka komisjoni eesmärk omaette. 

Loe edasi Äripäevast.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles