Korporandid panid torni jaoks raha kokku

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fraternitas Liviensise vilistlaskogu Tartu koondise esimees Erki Kokkota (vasakul) ja ASi Haspo juht Aavo Ossip kohtusid eile hommikul Jakobi 52 maja taga, kus on konvendihoone uus torn enam-vähem valmis saanud.
Fraternitas Liviensise vilistlaskogu Tartu koondise esimees Erki Kokkota (vasakul) ja ASi Haspo juht Aavo Ossip kohtusid eile hommikul Jakobi 52 maja taga, kus on konvendihoone uus torn enam-vähem valmis saanud. Foto: Margus Ansu

Tänavu saja aastaseks saava korporatsiooni Fraternitas Liviensis tegemisest torkavad praegu Tartu linnapildis lausa silma, sest juba suvest saadik puudub Jakobi mäel asuval konvendihoonel omapärane torn. Kui kõik laabub ja ilm soosib, saab ka lastekunstikooli kauase majana tuntud konvendihoone torni nädala pärast tagasi.

Enam-vähem valmis uus torn seisab Fraternitas Liviensise aadressil Jakobi 52 asuva konvendihoone taga õuel. «Vana torn oli omadega läbi, lasi vett läbi,» ütles Fraternitas Liviensise vilistlaskogu Tartu koondise esimees Erki Kokkota. «Kui kraana võttis torni otsast kinni, hakkas see pudenema,» lisas 1984. aastal ehitatud vana torni maha võtnud ning selle asemele uut tegeva ja paigaldava Haspo ASi juht Aavo Ossip.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles