Blackstone’i tippjuht: Luminori juhtkond on fantastiline (1)

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nadim El Gabbani loodab Luminori tulu järgmistel aastatel kasvatada. Selleks et äritegevus saavutaks vajaliku taseme, tehakse tema sõnul kõik vajalikud investeeringud.
Nadim El Gabbani loodab Luminori tulu järgmistel aastatel kasvatada. Selleks et äritegevus saavutaks vajaliku taseme, tehakse tema sõnul kõik vajalikud investeeringud. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Üks Luminoris enamusosaluse ostnud Blackstone’i tippjuhte, vanemtegevdirektor Nadim El Gabbani, kes vastutab erakapitaliäri Euroopa investeeringute eest, ütles intervjuus Postimehele, et nad investeerivad eelkõige võimalustesse, mida kahe suurpanga kohalike üksuste baasil tekkiv uus iseseisev pank pakub, ja panga meeskonda, mis tema sõnul on fantastiline.

Haaran kohe härjal sarvist. Miks otsustas Blackstone investeerida Luminori?

Eelkõige oleme väga elevil. Esiteks sellepärast, et meie arvates on siinsed turud suurepärased. Balti riikides on korralik majanduskasv, siin on kontsentreerunud ja ratsionaalne pangandussüsteem, hea krediidikultuur, mis on meile väga tähtis. Me näeme kahe üksuse ühendamisel võimalusi äritegevust laiendada. Blackstone’is püüame leida võimalusi investeerida ettevõtetesse, mis teevad ümberkorraldusi või muudatusi, ja Luminor on selliste ümberkorralduste väga iseloomulik näide. Ja viimane põhjus on see, et meie arvates on siinne juhtide meeskond fantastiline. Me tunneme Erkkit (Luminori juht Erkki Raasuke – toim) ja teisi juhte kaua aega.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles