Ettevõtjad materdasid tööõnnetuskindlustuse maatasa

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tervise- ja tööminister Riina Sikkut.
Tervise- ja tööminister Riina Sikkut. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Ettevõtjad ja tööandjad soovitavad sotsiaalministeeriumil jätta tööõnnetuskindlustuse mõte sinnapaika ja suurendada hoopis järelevalvet.

Kaubandus-tööstuskoda saatis töö- ja terviseministrile Riina Sikkutile tagasisideks kirja, milles teatas, et ettevõtjad tajuvad muudatust kui riigi soovi panna osa oma ülesannetest tööandjatele, vahendab Äripäev.

Koja peadirektori Mait Paltsi allkirjaga kirjas seisab, et ettevõtjad ei toeta kohustusliku kindlustuse loomist, sest sellega kaasneb kulude kasv ja see ei täida ühte peamist eesmärki ehk ei suurenda tööandjate motivatsiooni panustada rohkem töökeskkonda.

Kirjas on märgitud, et suur osa kaubanduskoja liikmetest ei toetaks ettepanekut ka juhul, kui riik vähendaks muudatustega kaasnevate kulude katmiseks sotsiaalmaksu või töötuskindlustusmakset.

Tööandjate keskliidu nõunik-kommunikatsioonijuht Andres Kask sõnas, et tööõnnetuskindlustus tõstaks tööjõukulusid, mis on ettevõtjatele Eestis niigi kõrged.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles