Eesti Energia tõi turule võrdsete osamaksetega elektripaketi (1)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Energia logo.
Eesti Energia logo. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Eesti Energia alustas võrdsete osamaksetega elektripaketi Võrdne pakkumist, kus iga kuu eest aastas makstakse sama summa.

Eesti Energia kliendikogemuse direktor Jüri Teemanti sõnul on inimestel alates Eesti elektrituru avanemisest ehk juba rohkem kui viis aastat olnud võimalus valida endale sobivaimat elektrimüüjat ja paketti.

«Klientide soovidest ja tagasisidest lähtuvalt on Eesti Energia valikus  uus elektripakett, mis pakub leevendust just talviste kõrgete elektrikulude osas. Uue paketi nimi on Võrdne ning nagu nimest aimata võib, on iga kuu osamakse ühe suurune. Iga kliendi kodule leiame just tema tarbimisharjumustest ja tarbimisprognoosist lähtuva personaalse makse,» ütles Teemant pressiteates.

Ettevõtte sõnul on nii võimalik talvised kõrgemad energiakulud ühtlasemalt aasta peale jaotada. Võrdne pakett sisaldab lisaks kahte kindlustust, mis aitab korvata elektriseadmete ja -süsteemiga toimunud õnnetuste tagajärjed.

Eesti Energia erakliendi ärijuht Ester Ausmehe kinnitusel pakub ettevõte ainsa energiamüüjana Eestis võimalust jagada kogu elektriarve, st elektrienergia maksumus, võrguteenuse tasu, taastuvenergia tasu ja elektriaktsiis aasta peale võrdseteks makseteks.

«Kui kliendi tarbimine peaks võrreldes prognoosiga oluliselt muutuma, siis korrigeeritakse võrdset makset jooksvalt ning sellest antakse kliendile aegsasti teada. Kokkuvõttes ei pea klient kordagi tegema ühtegi lisamakset ning ei maksa kunagi rohkem ega vähem kui on tegelikud kulud,» selgitas Ausmees.

Nagu kõigi teiste Eesti Energia elektripakettide puhul, saab ka Võrdse paketi puhul sõlmida Rohelise Energia lepingu, millega on igal kliendil võimalik valida, millisel viisil toodetud energiat ta soovib tarbida.

Võrdne pakett sisaldab kahte kindlustust, mis tähendab, et elektriseadmete ja elektrisüsteemiga toimunud õnnetuse korral korvatakse kahjud.

«Koostöös If Kindlustusega töötasime välja lahenduse, mis on klientidele võimalikult paindlik ja mugav. Võrdses paketis on elektriseadmete kindlustuse omavastutuse määr väiksem kui tavaliselt kodukindlustuses, 50 eurot. Elektrisüsteemi rikke kindlustuse puhul omavastuse määra ei rakendata,» lisas Ausmees.

If Kindlustuse varakindlustuse tootejuhi Veiko Sepa sõnul hüvitab If igal aastal sadu elektrihäiretest ja seadmete üle- või alapingest tingitud kahjusid. «Need kahjud võivad ulatuda tuhandete eurodeni ning ilma vastava kindlustuskaitseta tuleb seadmed omast taskust remontida või välja vahetada,» ütles Sepp.

Elektriseadmete kindlustus aitab korvata koduste elektriseadmete äkilist ja ettenägematut välise asjaolu tõttu rikkiminekut (nt äike, lühis, ülekoormus, üle- või alapinge). Seadmed on Võrdse paketiga kindlustatud kuni 1500 euro ulatuses.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles