Eestisse voolab laia maailma raha

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Investeeringud
Investeeringud Foto: P M

Luminori enamusosaluse ost maailma suurima erakapitalifirma Blackstone poolt on kulminatsioon terve hulga viimase aja suurtehingute reas, kus ostja ei ole meile harjumuspärane Skandinaavia kapital, vaid suure maailma raha – Saksamaalt, Londonist, Hiinast ja USAst.

«Investorite päritolumaade spekter on oluliselt laienenud,» nentis Soraineni advokaadibüroo Eesti kontori juhtivpartner Toomas Prangli. «Üheks põhjuseks võib olla see, et Skandinaavia investorid, kes on juba soovinud siia investeerida, on paljud juba ära investeerinud. Loomulikult on sealt ka uusi tulijaid, aga proportsionaalselt teiste investoritega pole neid nii palju kui varasematel aastatel.»

Advokaadibüroo Ellex Raidla partner Sven Papp selgitas, et Eesti ja teised Balti riigid jõudsid jälle suurte rahvusvaheliste investeerimisfirmade ja fondide radarile kaks aastat tagasi, kui müüdi Starman.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles