Statistikatöödele kulub järgmisel viiel aastal 42,1 miljonit eurot

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod
Eurod Foto: Panther Media/Scanpix

Rahandusministeeriumi eelnõu järgi on järgmiseks viieks aastaks planeeritud 151 statistikatööd, mille eeldatav maksumus on kokku 42,1 miljonit eurot, mis on kavandatud statistikaameti eelarvesse.

Sellest aastast on statistikatööde hinnastamismudelit korrigeeritud ja muudetud tekkepõhiseks, sealhulgas on tööde hindadele lisatud RKAS-i üürikulud ja kulum, selgub eelnõu seletuskirjast.

Valitsuse korralduse eelnõu «Statistikaameti 2019.–2023. aastal tehtavate statistikatööde loetelu» sätestab, milliseid statistikatöid statistikaamet neil aastail teeb, määrates ühtlasi kindlaks, milliseid näitajaid ja millise perioodilisusega tuleb statistikatöödes avaldada.

Eelnõu vastuvõtmine võimaldab anda ühiskonna käsutusse riikliku statistika, mis on vajalik riigi majanduse ja sotsiaalelu puudutavateks juhtimisotsusteks ning Eesti majanduse, rahvastiku, sotsiaalvaldkonna ja keskkonnaseisundi ning selles toimuvate muutuste hindamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles