Leedu DFDS Seaways ostab üle 200 miljoni euroga kaks parvlaeva

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
DFDS.
DFDS. Foto: Egidijus Jankauskas

Taani laevandus- ja logistikakontserni DFDS Leedu tütarfirma DFDS Seaways plaanib 2012. aastaks oma laevastikku lisada kaks parvlaeva, mis läheks kokku maksma üle 200 miljoni euro.

DFDS Seawaysi pressiesindaja sõnul ehitab antud parvlaevasid praegu Hiina laevatootja Guangzhou Shipyard International.

«Need on RoPax-tüüpi laevad, millega saab vedada nii kaupa kui reisijaid. Need peaks Klaipėdasse jõudma 2021. aasta esimesesl poolel ja hakkavad sõitma kas Klaipėda-Kylis või Klaipėda-Karlshamn marsruudil,» sõnas ta, lisades, et laevad suudaks korraga vedada umbes 4500 sõidukit ja 600 reisijat.

Praegu kuulub ettevõttele 10 parvlaeva, mis sõidavad Klaipėda ja Kieli ning Karlshamni vahel. Käesoleva aasta esimesel kaheksal kuul vedas ettevõte 140 000 reisijat, mida oli 9 protsenti enam kui mullu samal ajal.

DFDS on Põhjamaade suurim meretranspordi- ja logistikaettevõte, mis opereerib 55 laevaga 25 liinil nii Lääne- kui ka Põhjamerel. DFDS-i Eesti tütarfirma teenindab seitsme väljumisega nädalas Paldiski-Kapellskär vahelist laevaliini parvlaevaga Liverpool Seaways ja üheksa väljumisega nädalas Paldiski-Hanko vahelist laevaliini parvlaevaga Sailor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles