Kreml tahab rüübata välismaa veini (4)

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pudel veini.
Pudel veini. Foto: Erik Prozes / Postimees

Monopolide vastane teenistus ei toeta Venemaa põllumajandusministeeriumi ettepanekut, piirata välismaa veinide pakkumist riigihangetele, mis sunniks võimuasutusi edaspidi ostma vaid Venemaa märjukest, teatas RIA Novosti.

Septembri keskel tegi põllumajandusministeerium ettepaneku piirata importveinide ostusid nii riigi kui ka kohaliku võimu asutuste poolt. Tegemist on nn importkaupade kodumaistega asendamise kampaania tuules kõlanud ettepanekuga, sest Venemaa üritab omapoolsete sanktsioonidega vastata Lääneriikide poolt pärast Krimmi okupeerimist kehtestatud sanktsioonidele.

„Me eeldame, et kodumaiste tootjate toetamise meetmed ei pea viima konkurentsiprotseduuris osalemise keeluni samasuguste välismaa toodete  valmistajatele,“ ütles teenistuse kontrolliosakonna juhataja asetäitja Natalia Isaeva.

Ametnik selgitas uudisteagentuurile, et keeluga Venemaa veinitootjad ei võidaks midagi, küll aga osutuksid kaotajaks tarbijad.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles