Danske rahapesu asjus alustasid kriminaaluurimist ka britid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Danske raportid pressikonverentsi ruumis.
Danske raportid pressikonverentsi ruumis. Foto: Eero Vabamägi

Seoses Danske rahapesujuhtumiga on Briti riiklik kuritegevusega võitlemise amet NCA alustanud ühe Ühendkuningriigi ettevõtte kriminaaluurimist, kirjutab Financial Times.

Uurimisega tuttavad isikud ütlesid väljaandele, et see käsitleb ühte Ühendkuningriigis registreeritud piiratud vastutusega osaühingut.

Briti ettevõtted moodustasid Vene ettevõtete järel suurima osa Danske Eesti filiaali 15 000 mitteresidentidest klientidest, selgus Danske sel nädalal avaldatud auditist.

"NCA on teadlik, et Ühendkuningriigis registreeritud firmasid kasutati selleks ja meil on sellega seoses käimas ka operatsiooniline tegevus," teatas NCA, lisades, et ollakse teadlikud asjaolust, et Briti piiratud vastutusega osaühingud kasutatakse laialdaselt rahapesu teostamiseks.

Kolmapäeval avaldatud Danske tellitud välisaudit, mis käsitles Danske Eesti filiaali tegevusi aastatel 2007-2015 näitas, et panga Eesti üksuse 10 000 mitteresidendist kliendist olid enamik kahtlased ning tõenäoliselt on suur osa panga toonasest 200 miljardi eurosest tehingute voostki probleemne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles