Jõelähtme kuulutas Tallinnale kivisõja (4)

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võimalikud kaevandused
Võimalikud kaevandused Foto: P M

Tallinna ümbruskonna ehitusäri ähvardab kõva põnts, sest Jõelähtme vald tõmbas kriipsu peale kõikidele paekivikarjääride avamiseks vajalikele uuringutele, vanad karjäärid aga ammenduvad peagi.

«Kui nad lõhkavad, siis tool hüppab köögilaua all,» ütles Jõelähtme kivisõja eestvedajaks tõusnud Vandjala külavanem Tiia Välk. Just Välgu volikogus peetud ägedate kõnede mõjul lükkas vald tagasi terve tosina ettevõtjate taotlusi alustada paekivi kaevandamiseks vajalike geoloogiliste uuringutega rohkem kui 550 hektaril.

Eesti ühe juhtiva kaevandaja, Tallinna Paekivitoodete Tehase juhi Vladimir Libmani nägu lõkendab pahameelest, kui ta loetleb Jõelähtme aktivistide ideesid uute kaevanduste asemele. Kogu elu kaevandamisele pühendanud mees nimetab aktivistide lahendusi rumalaks: kaevandada Lasnamäe elamurajooni alt, viia Peterburi maantee kaevikusse.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles