Taani valitsus: Dansket võib oodata üle 500 miljoni eurone trahv

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Danske kontor Tallinnas.
Danske kontor Tallinnas. Foto: Ints Kalnins / Reuters

Taani valitsuse teatel võib Danske Bank Eestis toimunud rahapesu tõttu olla silmitsi kuni 4 miljardi Taani kroonise ehk umbes 536 miljoni euro suuruse trahviga, seda juhul kui pank mõistetakse rahapesuasjas süüdi.

Taani ettevõtlusministri Rasmus Jarlovi sõnul tugineb see hinnang eeldusel, et pank teenis rahapesu pealt 1,5 miljardit Taani krooni ehk 200 miljonit eurot kasumit. See on ka summa millest Danske on lubanud loobuda ja annetada sõltumatutele sihtasutustele, eelkõige sellistele, mis võitlevad rahapesu ja finantskuritegevuse vastu, kirjutab Bloomberg News.

Samas võtab see aga arvesse vaid võimalikku karistust Taanis, samas kui rahapesujuhtumit uuritakse ka muudes riikides. Bloombergi küsitletud analüütikute hinnangul võib trahvisummaks kokku kujuneda umbes 800 miljonit dollarit, ehk umbes samapalju kui karistus, mis määrati sarnaste süütegude eest Deutsche Bankile ja ING-le.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles