Kutse Kalevipoegadele: Soomes vajatakse hädasti ehitajaid

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristjan Teedema

Tööjõupuuduse käes vaevlevas Soomes on suurim puudus ehitajatest ja tervishoiutöötajatest, selgub värskest tööjõuvajaduse baromeetrist.

Kui veel möödunud aastal oli Soomes 32 elukutset, kus töökäsi nappis, siis tänavu on puudus juba 48 valdkonna töötajatest, vahendab Yle. 

Kitsamalt vaadates vajatakse enim kõne- ja kuulmisterapeute. Suurim vabade töökohtade arv on aga ehituses ja tervishoius.

Samuti on puudus ehitusinseneridest, sotsiaaltöötajatest, õpetajatest, füsioterapeutidest, arstidest, hambaarstidest, õdedest ning müügiesindajatest.

Samas on näiteks riigis sekretäre rohkem kui vabu töökohti sel ametipostil. Tuleb välja, et «üle toodetud» töötajaid on veel: töö leidmisega on raskusi sekretäridel, rätsepatel, graafilistel disaineritel, puuseppadel ja ajakirjanikel.

Sarnaselt Soomega on ka Eestis tööjõupuudus. Kõik Eesti ehitusfirmad on kurtnud, kuidas töökäte leidmisega on suuri probleeme. Osaliselt on seda leevendatud Ukrainast ja teistest riikidest sisse toodud renditööjõu kaudu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles