Automüüjatel on põhjust positsiooni pärast karta

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohalikul autoturul jätkub üleostmine.
Kohalikul autoturul jätkub üleostmine. Foto: SCANPIX

Ainult ühte kaubamärki müüvatel diileritel on põhjust karta oma positsiooni pärast, selgub Äripäeva koostatud valdkonna konkurentsiraportist.

Värskelt tuli avalikuks info, et kinnisvara-, auto- ja hulgikaubanduskontsern Eesti Talleks laiendab haaret kohalikul autoturul ja ostab Nissani edasimüüja Fakto Auto.

Amservi Grupi tegevdirektori Rene Vareku sõnul on konsolideerumist ja üleostmist viimaste aastate jooksul olnud ning kindlasti see ka jätkub. «Samas soovivad autotehased omada enda automargile fookust ning igasugusel konsolideerumisel on piirid,» kommenteeris ta.

KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juhi Tarmo Toigeri sõnul võib aga julgelt väita, et ühe kaubamärgi jaemüügile spetsialiseerunud diileritel on põhjust karta oma positsiooni nõrgenemise pärast.

«Arvestades suurte ja integreeritud müügistruktuuride suhtelist edukust, on tõenäoline turu konsolideerumise jätkumine,» rääkis Toiger.

Pikemalt saab lugeda Äripäevast

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles