Rimi Eesti juht: ainult seadustega edukat riiki ei ehita

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rimi Eesti tegevjuht Vaido Padumäe
Rimi Eesti tegevjuht Vaido Padumäe Foto: Rimi

Erinevaid valdkondi liiga jõuliselt reguleeriv valitsus ei usalda oma inimesi ning see lõhub riigi suhet kodanikega, kes on asunud oma pettumust demonstratiivselt väljendama, kirjutab Rimi Eesti tegevdirektor Vaido Padumäe Äripäevas.

Iga eduka suhte alus on ausus, lugupidamine üksteise vastu ning usaldus – olgu siis tegemist mehe ja naise, ülemuse ja alluva või õpetaja ning õpilasega. Võtame näiteks töötaja ning tööandja – kui viimane istub pidevalt oma alluva kõrval, jälgib iga tema sammu, annab mõista, et ei usalda oma töötajat ning tema otsuseid, siis selliselt töösuhtelt pole mingit tulemust oodata.

Töötajal kaob motivatsioon ja tekib vastumeelsus oma ülemuse suhtes. Tegemist on suhtega, mis ei toimi, kuid tegelikult ei pruugi osapooled üldse üksteisele oma käitumisega tahtlikult halba mõelda. Täpselt samasuguse lihtsa paralleeli saab tõmmata ka suhtlusele riigi ja tema kodanike vahel.

Loe edasi Äripäevast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles