Vallajuht: Sõnajalgade tuulepargi hoonestusõiguse lõpetamine tooks hiigelnõude (5)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõnajalgade tuulikupark.
Sõnajalgade tuulikupark. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Aidu tuulepargi omavolilist ehitamist takistada püüdev kaitseministeerium nõuab tagasi tuulepargi hoonestusõigust, kuid Lüganuse vallavanema Andrea Eiche sõnul tooks hoonestusõiguse lõpetamine vallale ilmselt mitme miljoni euroni ulatuva kahjunõude, kirjutab ERR.

Oleg ja Andres Sõnajalale kuuluv Aidu Tuulepark OÜ sai 2012. aastal kaitseministeeriumilt kooskõlastuse 185 meetri kõrguste tuulikute ehitamiseks, kuid tegelikkuses asuti püstitama sellest kõrgemaid tuulikuid ning rajama neile ka suuri taldmikke, mida kooskõlastuses polnud. Liiga kõrged tuulikud ohustavad Eesti riigikaitset, sest segavad raadioluuresüsteemide tööd.

Sõnajalgadega pikalt ehituslubade üle vaielnud kaitseministeerium sai keskkonnaminister Siim Kiislerilt tänavu juulis volituse Aidu Tuulepargi hoonestusõiguse lepingud lõpetada. Kaitseminister Jüri Luik ütles septembri alguses, et valitsuse nõusolek riigimaa hoonestada ei hõlma ebaseaduslikku tegevust, kuid hoonestaja on korduvalt hoonestusõiguse tingimusi rikkunud.

Loe edasi ERR uudistest.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles