Rahvusvaheline kontsern ostis endise ralliässa Urmo Aava ettevõtte

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmo Aava.
Urmo Aava. Foto: Tairo Lutter

Müügi- ja turundusfirma Jungenti ja logistikaettevõtte Via3Li omanikfirma ostis 50 protsendilise tüki NB Quality Group OÜs, mille juht ja asutaja on endine rallisõitja Urmo Aava.

Aava juhitud NB Quality Group on Eesti hoolduskeemia ja tarvikute müüja. Neil on kodumaal üle 1000 kliendi autonduse, tööstuse, rasketehnika ja põllumajanduse sektorites. 

Ettevõttes poole ostnud Baltikumis ja Soomes tegutsev JNG Investments OÜ juht Kait Liinev selgitas, et NB Quality saab nende käe all kindlasti hea arengutõuke. Eriti pakub neile huvi kaubamärgi äripotentsiaal rahvusvahelistel turgudel. «Investeeringu tegemisel ei olnud vähetähtis ka ettevõtte asutajate ja juhtide Urmo Aava ja Silver Kütti laitmatu renomee autonduse sektoris, mis sobitub meie ettevõtte väärtustega,» lisas mees.

Urmo Aava sõnul on JNG grupp olnud nende pikaajaline strateegiline partner. «Nende kaasamine investorina annab meile võimaluse omatoodete sarja arenguks ja läbi selle turuosa suurendamiseks,» ütles Aava.

JNG Investments OÜ on emaettevõtja kontsernis, kuhu kuuluvad tütarettevõtted Jungent Estonia OÜ, AS Via 3L ja OÜ Via 3L Spedition (asukohaga Eesti Vabariigis) , AS Jungent Latvia asukohaga Läti Vabariigis, ning UAB Jungent Lietuva asukohaga Leedu Vabariigis. Kontserni põhitegevuseks on toidu- ja esmatarbekaupade ning määrdeainete hulgimüük ja logistiliste teenuste osutamine.

NB Quality Group OÜ on asutatud 2009. aastal. Ettevõtte netokäive oli 2017ndal aastal  1,2 miljonit Eurot. Ettevõte teenindab 1000ndet äriklienti Eestis, Lätis, Leedus, Poolas ja Soomes ning annab tööd 12le töötajale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles