Cinamon avab Soomes oma esimese kino

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cinamon Holdingi juhatuse liige Toomas Luhats.
Cinamon Holdingi juhatuse liige Toomas Luhats. Foto: Kristjan Teedema

Cinamon Holding OÜ-le kuuluv Eesti kinoketti Cinamon avab järgmise nädala reedel oma esimese kobarkino Soomes Redi kaubandus- ja meelelahutuskeskuses.

«Cinamon Helsinki Redi avatakse 28. Septembril,» ütles Cinamon Holdingu juhatuse liige Toomas Luhats BNS-ile. «Hetkel käivad viimased tööd ja häälestatakse erinevaid süsteeme nagu projektsioon, heli, valgus, signage, plaksumaisi masinad, siseviimistlus ja nii edasi,» lisas Luhats.

Luhatsi sõnul on kino rajamine läinud ajakava kohaselt. «Ootamatusi on esinenud nagu ikka kõigi ehitusobjektide juures, aga ei midagi ületamatut,» lisas ta.

Redi keskuses avatav kobarkino tuleb viie saaliga ning Cinamon Holding on varasemalt prognoosinud, et kinos hakkab käima iga aasta umbes 250 000 inimest.

Lisaks järgmisel nädalal avatavale kinole rajab Cinamon järgmisel aastal kino ka teises Helsingi suurarenduses. «Helsinki kesklinna piirkonnas avatakse lähiaastatel kaks suurt kaubandus-, ja vaba aja keskust – Mall of Tripla – Pasilas ning Redi Kalasatama piirkonnas. Tänu Cinamoni headele partneritele Vesa Heikkiläle Taalerist ja Lauri Isotammele Oaklinsist, on Cinamon allkirjastanud lepingud mõlema keskusega. Seega aasta pärast avame oma teise kuue saaliga kino Soome suurimas kaubanduskeskuses – Triplas,» sõnas Luhats.

«Hetkel ei ole täiendavaid lepinguid allkirjastatud, ent huvi ja erinevas faasis läbirääkimisi on Rovaniemist Turuni,» märkis Luhats võimalike edasiste laienemisplaanide kohta Soomes. «Cinamon on saanud Soomes väga sooja vastuvõtu osaliseks, mille eest oleme kohalikele ülimalt tänulikud,» ütles Cinamoni juhatuse liige.

Praegu on Soomes kaks kinoketti. Finnkino tegutseb suuremates linnades ning Bio Rex on laienenud väiksematesse paikadesse. Finnkinol on Soomes 102 kinosaali ja Bio Rexil 30 saali.

2005. aastal asutatud Cinamon Holding on Eesti kinokett, mille peakorter asub Tallinnas. 2018. aastal on Cinamonil seitse kino 34 saaliga, uued kobarkinod Tallinnas ja Helsingis valmivad aasta lõpul ning Soome kõige uuem kino Helsingis Tripla keskuses valmib aasta hiljem. Cinamon on tööandjaks ligi sajale inimesele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles