Omal ajal viskas peaminister Andrus Ansip tööandjate manifesti «prügikasti»

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip.
Andrus Ansip. Foto: SCANPIX

Eesti Tööandjate Keskliit tuli täna välja manifestiga, kus arutleb, mis on Eesti ees seisvad põhiküsimused ja ülesanded ning teeb selle põhjal ettevõtjatele, töötajatele ja poliitikutele ettepanekud, kuidas neid saavutada. 

See pole kaugeltki esimene kord, kui tööandjad seda teevad ning kohati on neid tabanud terav kriitika. Eriti valuliselt reageeris manifestile peaministri ametis olnud Andrus Ansip 2010. aastal, kui sisuliselt viskas selle prügikasti. 

Toona ütles ta, et avalikustatud tööandjate keskliidu manifesti näol tegemist kohatu dokumendiga, mille sisu üle pole mõtet hakata diskuteerima. «Ma ei soovi diskuteerida selle kohatu, imperatiivses stiilis manifestiks kutsutud teksti üle. See lõhub sidusust meie ühiskonnas. Usun, et manifesti autorid ei esinda Eesti ettevõtjate enamuse mõtteid,» teatas Ansip kaheksa aastat tagasi Äripäevale. 

Täna avaldatud manifestis toovad Eesti tööandjad välja, et riik ei tohi maha jätta väetimaid ega neid, kes ei saa ise hakkama, kuid me ei tohi ka kujundada oma riigist abituse õppimise meistriklassi.

Loe pikemalt Postimehe artiklist «Tööandjad: me ei tohi teha Eestist abituse õppimise meistriklassi». 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles