Kodumaine rõivabränd Tallinn Dolls sattus musta nimekirja (1)

Heelia Sillamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinn Dollsi brändi juht Mari Martin.
Tallinn Dollsi brändi juht Mari Martin. Foto: TONI LÄÄNSALU / PM/SCANPIX BALTICS

Tallinn Dolls OÜ sattus tarbijakaitseameti musta nimekirja, sest rõivabrändi e-poes seisab, et tarbijal pole õigust nende tooteid 14 päeva jooksul tagastada.

Tarbijakaitseameti kommunikatsioonieksperdi Pille Kalda sõnul seisnes probleem selles, kuidas Tallinn Dolls OÜ ei võimaldanud klientidel 14 päeva jooksul tooteid tagastada, tuues põhjuseks, et nende toodete puhul on tegemist eritellimusega.

Reaalsuses aga tegemist eritellimusega ei olnud, sest tarbijal oli võimalik toote suurus valida Tallinn Dolls OÜ esitatud standardmõõtude valikust. «Tegemist ei olnud tarbija tingimuste kohaselt valmistatud tootega ning 14-päevast taganemisõigust ei olnud õigus välistada,» selgitas Kalda.

Pärast ettekirjutuse tegemist on Tallinn Dolls OÜ täitnud selle Kalda sõnul osaliselt. Tallinn Dolls OÜ on tarbijakaitseametile teadaolevalt senini jätnud tarbijale selgelt müügitingimustes ja toodete juures välja toomata, millistel juhtudel tarbijal on 14-päevane taganemisõiguse kasutamine võimalik ja millistel juhtudel ei ole.

Samuti ei vastanud ingliskeelne lepingueelne teave eestikeelsele lepingueelsele teabele. Näiteks ingliskeelses lepingueelses teabes oli 14-päevane taganemisõigus Tallinn Dolls OÜ poolt välistatud allahinnatud toodete ja kinkekaartide puhul, mille puhul ei tohi taganemisõigust välistada.

Tarbijakaitseamet on teinud Tallinn Dollsile kuni 9600-eurose sunniraha hoiatuse, mida amet võib rakendada, kui ettekirjutus jäetakse tähtaegselt täitmata. «Sunniraha eesmärk on sundida ettekirjutuse saanud ettevõtjat ettekirjutust täitma ja see ei ole karistus. Eesmärk on, et rikkumine saaks kõrvaldatud ning kui see tehtud, eemaldatakse ettevõtja mustast nimekirjast,» selgitas tarbijakaitseameti kommunikatsiooniekspert Pille Kalda.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles