Taxify asutajad toetavad stipendiumiga TÜ arvutiteaduse naisüliõpilasi

Heelia Sillamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reet ja Tiit Villig.
Reet ja Tiit Villig. Foto: Erakogu

Tarkvaraettevõtte Taxify kaasasutajad Reet ja Tiit Villig hakkavad alates sellest õppeaastast välja andma stipendiumi, millega toetatakse Tartu Ülikooli arvutiteaduse instituudi Eesti kodanikest naismagistrante.

Reet ja Tiit Villigi stipendiumi hakatakse välja andma igal aastal alates tänavusest sügisest ning selle eesmärk on innustada ja toetada Eesti naisüliõpilasi, kes õpivad Tartu Ülikoolis magistriastmes infotehnoloogiat. Stipendiumi saaja valitakse välja konkursil ja võitjale makstakse kümne kuu jooksul 500 eurot kuus. Kandidaatidelt eeldatakse selget tulevikuplaani õpingute käigus omandatud teadmiste rakendamiseks Eestis.

Villigid pakuvad stipendiumi eraisikutena, lootes anda sellega eeskuju ka teistele eraisikutele ja ettevõtetele. «Otsustasime toetada Tartu Ülikooli tudengeid seetõttu, et oleme Tiiduga ka ise selle ülikooli vilistlased, saime mõlemad ülikooli ajal nimelist stipendiumi ja teame, kuidas rahaline tunnustus motiveerib edasi püüdlema,» rääkis Reet Villig.

Villigite sõnul hindavad nad koostööd Tartu Ülikooliga ja selle pakutavat haridust kõrgelt. Reet Villigi sõnul soovivad nad toetada just arvutiteaduse instituudi tudengeid seetõttu, et terve nende pere on seotud IT-valdkonnaga. «Meie noorim poeg Markus alustas ise samuti õpinguid arvutiteaduse instituudis. Selge on see, et ilma infotehnoloogiata ei ole tulevikku,» lausus ta.

Reet ja Tiit Villig on TÜ arvutiteaduse instituudiga seotud mitut moodi. Nende toel asutatud ettevõte Taxify alustas selle aasta maikuus koostööd arvutiteaduse instituudi intelligentsete transpordisüsteemide laboriga. Laboris luuakse senisest paremaid sõidujagamisteenuse lahendusi, mis võetakse kasutusele Taxify toodetes.

«Selleks, et noored saaksid oma haridusteele keskenduda, on edukate ettevõtete toetus väga oluline,» ütles arvutiteaduse instituudi juhataja Jaak Vilo ja kiitis Villigite perekonna algatust. «See aitab tudengeid ülikooli lõpetamisel ja julgustab naisi valima õpinguteks tehnoloogiaerialasid,» sõnas ta.

Taxify näitel lisas Vilo, et Eesti ettevõtete areng toetub kahele sambale: julged visiooniga ettevõtjad ja haritud inimesed, kes suudavad luua maailma mastaabis toimivaid lahendusi. «Taxify edu näitab, et meil on mõlemaid,» märkis ta.

Tudengid saavad Reet ja Tiit Villigi stipendiumile kandideerida kuni 23. septembrini. Stipendiumi esimene laureaat kuulutatakse välja 5. oktoobril arvutiteaduse instituudi päeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles