Läti ja Leedu tütred tõid Stora Ensole rekordkasumi

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stora Enso Eesti Imavere Saeveski.
Stora Enso Eesti Imavere Saeveski. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Paberi- ja metsatööstuskontserni Stora Enso Eesti kasum kasvas eelmisel aastal üle kahe korra 43,5 miljoni euroni. Nii suur pole  ettevõtte kasum varem olnud.

Ettevõte kirjutab eelmise aasta majandusaruandes, et 2017. aastat iseloomustab puidutoorme raskem kättesaadavus ning sellest tulenev tootmiskulude tõus.

«Vaatamata sellele suutsime müügitulusid võrreldes eelmise aastaga 7,3 protsenti kasvatada ning kasumimarginaali hoida 2016. aastaga samal tasemel,» kirjutatakse aruandes. Kontserni käive kasvas 7,3 protsenti 201 miljoni euroni.

Aruandest nähtub, et kasumi kasv tulenes peamiselt Läti ja Leedu tütarettevõtetest saadud dividendidest. Stora Enso Eesti tütarettevõte Stora Enso Lietuva maksis eelmisel aastal omanikutulu 10,27 miljonit eurot ning Stora Enso Latvia 15 miljonit eurot. 2016. aastal maksis Läti tütarettevõte dividende kuus miljonit eurot ning Leedu tütarettevõte omanikutulu ei maksnud.

Stora Enso Eesti maksis eelmisel aastal dividende 31,27 miljonit eurot võrrelduna nelja miljoni euroga 2016. ja viie miljoniga 2015. aastal.

Stora Enso Eesti koosseisus on puidutöötlusüksused Imaveres (saeveski, puitliimtalade ja puitkomponentide ning puidugraanulite tootmine) ja Näpil (saeveski, hööveldatud ja värvitud saematerjali ning puidugraanulite tootmine), samuti metsavarumisüksus kontoritega Pärnus, Imaveres, Tartus, Kuressaares ja Näpil.

Stora Enso Eesti omanikuks on Soome-Rootsi metsanduskontsern Stora Enso peakorteriga Helsingis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles