Eesti põlevkivitööstus korvab Lätile kaotatud maksuraha (5)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlevkivitööstus
Põlevkivitööstus Foto: Eero Vabamägi

Kuigi alkoholiaktsiisi laekub sel aastal riigieelarvesse planeeritust 100 miljoni euro võrra vähem, pole rahandusminister Toomas Tõniste sõnul vaja selle pärast muret tunda. Tema muretu meele üks põhjus on tõsiasi, et valdavalt Lätti ära voolanud saamata maksutulu hüvitab riigieelarves muu hulgas saastekvootide müügist teenitud erakordselt suur tulu, kirjutab Põhjarannik.

Mida rohkem kasvavad turul saastekvootide hinnad, seda rohkem peab teiste süsinikdioksiidi tekitajate seas nende eest raha välja laduma ka peamiselt põlevkivijaamades elektrit tootev Eesti Energia. See raha jõuab ringiga riigieelarvesse.

Tänavu kaheksa kuuga on süsinikdioksiidi saastekvootide müügist laekunud riigieelarvesse 78,4 miljonit eurot. See on üle 55 miljoni euro rohkem kui eelmisel aastal sama aja jooksul. Aasta lõpuks suureneb kvooditulu kõigi eelduste järgi veelgi.

Loe edasi Põhjarannikust.

Kommentaarid (5)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles