Maailma popim videomäng on toonud abielulahutuste laine

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fortnite Nintendo Switch konsooli peal.
Fortnite Nintendo Switch konsooli peal. Foto: DELETREE/SIPA / DELETREE/SIPA

Lahutusega seonduvaid konsulatsiooniteenuseid pakkuva Divorce Online statistika järgi on sellel aastal toimunud Suurbritannias juba 200 abielulahutust, mille põhjusena on välja toodud populaarne videomäng Fortnite.

Konsultatsioonifirma poole pöördunud 4665 lahutajast moodustab Fortnitega seotud lahutajate arv umbes viis protsenti. Ettevõte ei täpsustanud, kuidas täpsemalt mõjutas mäng lahkuminekuid, kuid Fortnite on teadupärast (nagu paljud teised online mängud) väga sõltuvust tekitav ja mõjub mõnedele inimestele nagu alkohol ja narkootikumid.

Fortnite tõi möödunud aastal rohkem raha sisse, kui mitmed Hollywoodi kassahitid nagu Jumanji, Spider-Man: Homecoming ja Tähesõdadae uusim film Solo. Juulikuu seisuga on mäng oma loojatele teeninud üle miljardi dollari. Peaaegu kogu mängu pealt teenitud raha tuli mängusiseste esete ostmisest.

Fortnite populaarsuse põhjuseks peetakse «Battle Royale» mängurežiimi, milles terve hulk mängijaid lastakse lahti piiratud territooriumile, kus nad peavad leidma omale relvi ja varustust ning lõpuks saab ellu jääda vaid üks mängija. Sarnast ellujäämismängu kontseptsiooni on varem populariseerinud näiteks Suzanne Collinsi Näljamängude romaanid, millest on vändatud ka filmid.

Allikas: Quartz

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles