Nissani Eesti edasimüüja saab uue omaniku

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nissan
Nissan Foto: PETER NICHOLLS/REUTERS

Kinnisvara-, auto- ja hulgikaubanduskontsern Eesti Talleks laiendab haaret kohalikul autoturul ja ostab Nissani edasimüüja Fakto Auto.

Talleksi soov on oma portfellis müüdavate automarkide valikut suurendada, samas kui müüja tahab autoärist väljuda, selgub konkurentsiametile esitatud koondumisteatest.

Fakto Auto käsi pole viimasel ajal just kõige paremini käinud. Ettevõte on kaks aastat järjest kahjumit teeninud. 11-miljoni eurose käibega autoettevõtte juhid tunnistasid majanduaasta aruandes, et eelmine aasta oli nende jaoks väga keeruline. Automüük jäi oodatust väiksemaks, kuna neil pole väikekeskklassis konkurentsivõimelist sõidukit. Seevastu Nissan Qashqai on crossover'ite klassis müüduim masin.

Fakto Autos töötab umbes 50 inimest. Ettevõtte suuromanik on Leho Siimsen.

Talleks haldusfirma, mis koos tütarettevõtetega tegeleb kinnisvara arendamise ja väljaüürimisega, määrdeainete hulgimüügiga ning sõidukite ja väikebusside müügiga ja sellega seotud järelteenindusega. Neile kuulub näiteks City Motors AS, mis müüb edasi Renault ja Dacia sõiduautosid.

Pärast Fakto Auto aktsiate 100-protsendilist ostmist kuuluks Talleksile Eesti automüügiturust umbes 2,4 protsenti. 

Eesti Talleksi käive küündis möödunud aastal pea 40 miljoni euroni, kasumit teeniti pea 1,8 miljonit eurot. Ettevõtte juht on Kaido Padar, kes varem juhtis mandri ja suursaarte vahel laevaliiklust korraldavat riigifirmat TS Laevad. Just Padari juhtimise all jõudsid neli uut parvlaeva Saaremaa ja Hiiumaa liinile ning alustasid opereerimist.

Eesti Talleksi omanikud on Peeter Värnik, Siim Sander Sarri ja Kristel Sarri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles