Ruukki lapib töökäte puudust Ukraina renditöölistega (4)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ruukki tootmisliin Pärnus.
Ruukki tootmisliin Pärnus. Foto: URMAS LUIK / PRNPM/EMF

Metalli- ja ehitusmaterjalide tootja Ruukki Products AS oli mullu hädas kvalifitseeritud töökäte puudusega, mille tarvis kavatsetakse sel aastal Ukrainast renditööjõudu tuua.

Ruukki Products on laia haardega ehituskontsern, mis valmistab terasetooteid, ehitusprofiile, fassaadikatteid ning paneele. Lisaks on neil Baltikumis üheksa Ruukki Express katusepoodi, kus müüakse jaekliendile katusematerjali. Ettevõtte käive küündis mullu 83,3 miljoni euroni, kasumit teeniti 4,2 miljonit, selgub Ruukki majandusaasta aruandest.

Kuigi 2017. aasta oli ettevõtte jaoks pigem edukas, kurtis juhatus laialt levinud probleemi – pole võtta töökäsi, eriti oskustöölisi. See kiskus alla nii toodete müüginumbreid kui ka kvaliteeti. Tööjõupuuduse leevendamiseks investeeris firma uutesse tootmisliinidesse, mis peaks hakkama end ära tasuma sel aastal.

Kuna automatiseerimimisest ainuüksi ei piisa, kavatseb Ruukki kasutada sel aastal ka renditööjõudu Ukrainast. Lisaks tehakse tihedamat koostööd Töötukassa ja kutsehariduskeskustega, kes saavad kontsernile töötajaid pakkuda.

Ruukkis töötas möödunud aasta lõpu seisuga 144 töötajat.

Ruukki kuulub Soome kontsernile Rautaruukki Oyj

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles