Kümnendi suurtehing Eesti pangandusturul: mis muutub tavalise kliendi jaoks?

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luminor panga kontor Tallinnas.
Luminor panga kontor Tallinnas. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Neljapäeval sai teatavaks, et maailma suurim erakapitalifirma Blackstone omandab miljardi eest enamusosaluse Luminor Grupis, mis on enam kui kümne aasta suurim tehing Balti riikides. Luminori Eesti juht Gunnar Toomemets selgitas, kas ja mis sellest kliendi jaoks muutub.

«Blackstone’i investeering igapäevast klienditeenindust ega ka üldist hinnastamist Luminoris mõjutama ei hakka. Meie strateegia on pakkuda kvaliteetset klienditeenindust ja teeme seda ka edaspidi,» selgitas Toomemets.

Samas võib tema sõnul kliente tulevikus positiivselt mõjutama hakata see, et pank saab kiiremini läbi viia olulised muudatused digitaalses võimekuses. «Blackstone on maailmas tuntud ettevõtliku mõtteviisi ja erakordselt andekate inimeste kaasamise poolest ning ligipääs strateegilise omaniku valdkonna oskusteabele annab meile jõudu juurde. Enam ei vaata me vaid Põhjamaade poole, vaid meile on avatud kogu maailm,» lisas Toomemets.

Postimees kirjutas neljapäeval, et Põhjala pangad Nordea ja DNB müüvad 60-protsendilise osaluse Baltikumis tegutsevas Luminori pangas USA investeerimishiiu Blackstone’i erakapitalifondidele, tehingu hind on ligikaudu 1 miljard eurot.

Tehingu tulemusena jääb nii Nordeale kui ka DNB-le Luminoris 20-protsendiline osalus ning samuti kohad Luminori nõukogus, teatas Nordea. Samas peab Nordea Blackstone'iga ka eraldi kõnelusi, mille järgi müüks suurpank keskpikas perspektiivis ka järelejääva paki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles