GALERII: skulptor Tauno Kangro valas pronksist Steve Jobsi (3)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Teaduspark Tehnopol tähistab 15. sünnipäeva ning selle auks avatati linnakus tehnoloogiamaailma teenäitajate ja innovaatorite Steve Jobs'i ja Bill Gates'i elusuuruses pronksist skulptuurid, mille autoriks on Tauno Kangro.

«15 aasta jooksul on Tehnopol arenenud suureks teaduslinnakuks, kus väärtustatakse terviklikku ja nutikate lahendustega linnaruumi ning kus käib igapäevaselt tööl üle 4500 inimese. Tehnopolis pakutakse tehnoloogiaettevõtetele moodsate büroopindade kõrval ka ekspordi- ja innovatsioonituge,» ütles teaduspargi juht Jaak Raie.

Samas tõdes Raie, et mahtu areneda on veel küllaga ning tänaseks on kinnisvara mõistes välja arendatud vaid 30 protsenti võimalikust ehitusmahust. «Näeme selgelt, et just ambitsioonikad Eesti ettevõtted ja kogenud välismaised tehnoloogiaettevõtjad näevad sellises kinnisvarapindade, äriteenuste ja ülikooli läheduse sümbioosis suurimat väärtust,» lisas Jaak Raie. 

Skulptuurid on Astlanda Ehituse kingitus teaduspargile. Firma juhatuse liige Kajar Kruus ütles, et mehed, kelle panust tehnoloogiamaailmas on raske alahinnata, inspireerivad nüüd uusi Eesti tehnoloogiaettevõtteid kõrgeid sihte seadma ja innovaatilisi uusi tooteid ning teenuseid looma.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles