Leht: Danske tegevjuht eiras tähelepanekuid Eesti üksuses toimunu kohta (2)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Danske kontor Tallinnas.
Danske kontor Tallinnas. Foto: Ints Kalnins / Reuters

Danske panga tegevjuht Thomas Borgen eiras teiste juhtide ja JPMorgani tähelepanekuid Eesti harus toimunu kohta, vahendab ERR.

2013. aasta oktoobris toimunud koosolekul ütles Danske uus äripanganduse juht Thomas Borgenile, et välisriikidest pärit tehingute maht panga Eesti harus on palju kõrgem kui konkurentidel ning seda tuleb kontrollida ja võimalusel ka vähendada, teatas Financial Times, tuginedes lehe kätte sattunud koosoleku protokollile.

Protokolli kohaselt rõhutas Borgen kesktee leidmist ning soovis seda küsimust arutada edasi väljaspool koosolekut. 

Rahapesu uurimisega seotud allika sõnul on see protokoll uurimises kõige tähtsam dokument. «See oli see hetk, kui tehti otsus mitte peatada seda tegevust,» lisas ta.

Kõnealusel koosolekul andis olukorrast ülevaate Lars Morch, kes võttis aasta varem Borgenilt üle rahvusvahelise panganduse juhi koha. Morch vallandati tänavu aprillis, kui panga juht tunnistas, et oleks pidanud juba varem seoses rahapesukahtlusega läbi viima põhjalikuma uurimise.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles