Realo: Taxify ei saa oma tanklas odavamat kütust pakkuda (1)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kai Realo
Kai Realo Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Circle K peadirektor Kai Realo sõnul paistab Taxify teade oma tankla avamisest osav turundusnüke, kuna tanklat omab ja opereerib ehk kütust müüb seal Olerex, mistõttu ei saa kütus olla odavam, kui mujal.

Taxify väidet, et konkurentsi element lükatakse uue tankla puhul hinnastamisest välja, ei saa Realo hinnangul võtta tõsiselt, vahendab Äripäev.

«Vabas turumajanduses ei saa konkurente välja lülitada, sest nad on olemas ja reageerivad samal turul tegutsevale konkureerivale ettevõttele igal juhul, sõltumata selle suurusest, asukohast või kaubamärgist. Kütuse hind sõltub alati üleilmsest toote hinnast, riiklikest maksudest ja kohapealsest konkurentsist,» lausus Realo.

Kuna Taxify on öelnud, et nemad ei plaani selles tanklas kütusemüügilt kasumit teenida, tähendab see, et kõik tankla ülalpidamisega seotud kulud peab kandma Olerex, kes ainsa kütusemüüjana näiteks tänahommikuse kütusehinna langusetusega kaasa ei läinud.

Loe lähemalt Äripäevast.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles