Est-For jätkab tselluloositehase plaaniga (15)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selline peaks hakkama välja nägema Emajõe äärde kavandatav tselluloositehas.
Selline peaks hakkama välja nägema Emajõe äärde kavandatav tselluloositehas. Foto: Joonis: Est-For Invest / biorefinery.ee

Lõuna-Eestisse puidurafineerimistehast plaaniv Est-For Invest vastab kuu aja jooksul riigihaldusministri ettepanekule riigi eriplaneering lõpetada.

«Saime minister [Janek] Mäggilt riigi eriplaneeringu lõpetamise korralduse eelnõu ettepanekuga kommentaarideks 30 päeva jooksul. Konsulteerime osanikega. Vastame ettenähtud aja jooksul,» teatas Est-For Twitteri vahendusel. Küll aga lisas ettevõte, et nende soov on rajada Eestisse Euroopa kaasaegseim puidutöötlemistehas ning leida lahendus koos valitsuse ja omavalitsustega.

Rahandusministeeriumis valmis eelnõu puidurafineerimistehase eriplaneeringu lõpetamiseks. Enne eelnõu valitsusse viimist ootab riigihalduse minister sellele ministeeriumide kooskõlastust ning omavalitsuste ja Emajõe äärde puidutehast kavandanud Est-For Invest OÜ arvamust, teatas ministeerium neljapäeva hommikul.

«Puidurafineerimistehase eriplaneeringu lõpetamise eelnõu on sisuliselt valmis. Seaduse järgi peavad ministeeriumid selle kooskõlastama ning osapooled arvamuse ja vastuväited esitama, mistõttu võib see mõnevõrra veel muutuda. Seejärel viin eelnõu valitsusse, kus otsustame lõplikult eriplaneeringu lõpetamise,» ütles riigihalduse minister Janek Mäggi.

«Olenemata valitsuse otsusest ei tähenda see, et tulevikus ei võiks Eestisse selliseid tehaseid rajada. Me lõpetame konkreetse eriplaneeringu, kuid tehasele võib edaspidi asukoha otsida mõnes teises kohas, teistsuguse võimsusega või näiteks kohaliku omavalitsuse eriplaneeringuga.»

Eelnõu esitati kooskõlastamiseks keskkonnaministeeriumile ning majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile. Samuti saadeti eelnõu arvamuse avaldamiseks ja vastuväidete esitamiseks osaühingule Est-For Invest ning planeeringuala omavalitsustele ehk Viljandi, Tartu, Elva, Kambja, Kastre, Luunja ja Peipsiääre vallale ning Tartu linnale.

Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles