Tele2 kolib pilve (1)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tele2 käivitab Lääne-Virumaal tosin uut tugijaama.
Tele2 käivitab Lääne-Virumaal tosin uut tugijaama. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tele2 ehitab Eestisse uue ja täielikult pilvepõhise tuumikvõrgu ja andmekeskuse ning kulutab sellele miljoneid eurosid.

Tele2 raadiovõrgu juhi Tanel Sarri sõnul ehitab Tele2 tuumikvõrgu ja serveripargi valmis järgmise aasta lõpuks ning seejärel läheb kogu andmeside pilvepõhiseks.

«Kogu uus tuumikvõrk on täielikult IP-põhine ning kui mingis võrguosas tekib ülekoormus, siis võtavad teised süsteemiosad selle kiiresti üle, mistõttu muutuvad keskseadmete tõrked väga vähetõenäoliseks. Ka on uus tuumikvõrk täieliku 5G valmidusega,» rääkis Sarri.

Teadaolevalt on tegu esimese täieliku pilvevõrguga Eesti telekomisektoris ning ka Tele2 grupp alustab oma järgmise põlvkonna tuumikvõrkude ehitamist just Eestist. Ehitustööd juba käivad ning saavad valmis 2019. aasta lõpuks.

Sarri sõnul tehakse uuendustöid väga ettevaatlikult ning kuna paralleelselt on pidevalt töös mitmed dubleeritud süsteemid, siis ei tohiks suuremaid tõrkeid tekkida.

Tele2 tuumikvõrk asub Riigi Infosüsteemide Sihtasutuse hoones Ädala tänaval.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles