Balticconnector lööb Keila ja Paldiski kihama

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alexela LNG terminali asukoht Pakri poolsaarel, kus esimese rajatisena valmib Balticconnectori toru maale tuleku koht ning kompressorjaam.
Alexela LNG terminali asukoht Pakri poolsaarel, kus esimese rajatisena valmib Balticconnectori toru maale tuleku koht ning kompressorjaam. Foto: P M

Alexela ja Eesti Gaas hakkavad võistlema, et müüa Paldiski ja Keila asukatele maagaasi, sest Balticconnectori gaasitrass toob sinise kütuse esimest korda nende linnade väravasse.

Kirgast rohelist tuld ei näidanud maagaasile ka Keila linna kütva Utilitase omanik Kristjan Rahu. «Keila linna sooja hind on üle riigi madalamaid tänu hakkepuidu kasutamisele,» selgitas Rahu. «Maagaas maksab hakkepuiduga võrreldes viiendiku võrra rohkem, seetõttu ei näe mina mingisugust vajadust ega ka võimalust Keilat maagaasiga kütta. Kõne alla võib tulla tippkoormuste katmine maagaasiga.»

Rahu juhtis tähelepanu asjaolule, et Balticconnectori kaudse mõjuna kõigi gaasitarbijate kulud suurenevad, sest rajamise kulud tuleb läbi tariifi solidaarselt kinni maksta. «Kogu maagaas tuleb sellesse torusse Venemaalt, kes varustab gaasiga samuti Klaipėdas julgeolekuettekäändel rajatud LNG ujuvterminali,» tõdes Rahu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles