Galerii: Pärnus valmis soomlaste vineeritehas

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nordecon AS lõpetas Pärnus soomlastele kuuluva Metsä Woodi vineeritehase ehitustööd.

«Metsä Woodi tehase ehitamine oli Nordeconile väga huvitav projekt: Eestis ei ehitata uusi tehasehooneid just väga tihti ning Metsä Woodi tehas on Eesti mõistes väga suur – hoone kogupindala on kokku üle 29 000 ruutmeetri,» ütles Nordecon ASi juhatuse esimees Gerd Müller.

Tema sõnul tegi objekti keeruliseks ja samas ka huvitavaks tehnoloogiliste iseärasuste jälgimine: kuna ehitis on rajatud just tootmisele tuginedes, siis oli määravaks teguriks ka seadmete paigaldus ning nende töö. «Kogu ehitusperioodi vältel oli meil suurepärane koostöö tellijaga, kes oli äärmiselt professionaalne: kogu tehnoloogiline pool oli peensusteni läbi mõeldud ning töötatud.»

Nordecon andis ehitustööd tellijale üle tähtaegselt selle aasta juuni alguses, kasutusluba anti üle augustis. Metsä Woodi Pärnu vineeritehase hoone koosneb tootmishallist koos olmeruumidega, lisaks bürooplokk – kokku 29 277 ruutmeetrit. Hoone peaprojekteerija on Sweco Projekt AS, omanikujärelevalvet teostas HML Project Management OÜ.

Pärnu kasevineeritehas on osa Metsä Woodi aastatel 2017–2018 realiseeritavast 100 miljoni euro suurusest investeerimisprogrammist, mis avalikustati juunis 2016. Uus tehas loob Pärnusse umbes 200 uut töökohta.

Kasespoon valmistatakse Soomes ja väärindatakse vineeriks Pärnu tehases. Tootmismahuks on planeeritud 50 000 kuupmeetrit kasevineeri aastas. Tehas saavutab projektvõimsuse 2019. aasta lõpuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles