Google hakkab Soomelt tuuleenergiat ostma

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuulepark. Foto on illustreeriv.
Tuulepark. Foto on illustreeriv. Foto: STRINGER / REUTERS

Tehnoloogiahiiglane Google allkirjastas Soomega 10-aastase lepingu, et osta neilt tuuleenergiat kolmest hetkel rajamisel olevast tuulepargist. Energiaga hakatakse toitma ühte Google'i andmekeskust.

Tehnoloogiahiiud, kelle andmekeskused tarbivad röögatutes kogustes elektrit, pöörduvad tänapäeval kulude kokkuhoidmiseks sageli otse energijatootjate poole, et saada soodsam leping. Taolisi lepinguid rakendavad veel näiteks ka Facebook ja Microsoft. Taastuvenergia sobib sellistele ettevõtetele kõige paremini, sest see on odav ja mõjub hästi nende mainele.

Rajatavad tuulepargid suudavad kolme peale kokku toota 190 megawatti elektrit ja nende ehitajateks on Prantsuse Neoen ning Saksa CPC ja WPD. Tegu on Google'i esimese Euroopa energiaprojektiga, mida ei subsideeri ükski valitsus.

Google'i Soome andmekeskus paikneb Hamina linna endises paberitehases, mis rajati 1950-ndatel. Andmekeskust jahutab Läänemere vesi.

Allikas: Reuters

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles