Eesti üks rikkamaid ettevõtjaid jagas osa vara lastele (3)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaamos Grupi juht Kaido Jõeleht.
Kaamos Grupi juht Kaido Jõeleht. Foto: Peeter Langovits

Eesti üks rikkamaid ettevõtjaid, endise metsatööstuskontserni Sylvester üks omanik Kaido Jõeleht on jaganud osa oma varast lastele, Äripäeva hinnangul on näiteks kolmel vanemal tütrel vara umbes 4 miljoni euro väärtuses.

Kui seni oli Jõeleht kaasanud oma tütred esimesest kooselust Kaamos Grupi juhtorganitesse – Juulika Vahter, Mari Verrev ja Teele Jõeleht on Kaamos Groupi ja Kaamos Kinnisvara nõukogu liikmed –, siis alates eelmise aasta 22. detsembrist omavad nii nemad kui Kaido Jõelehe lapsed teisest kooselust tükikest kontsernist, kirjutab Äripäev.

Jõeleht ei soovinud vastata eraelulistele küsimustele ega kommenteerida oma isiklikku elu. «Otsuse osalusest osa jaotada laste vahel tegin põhjusel, et anda järgmisele põlvkonnale võimalus ja vajadus võtta vastutust äritegevuse edaspidise käekäigu eest,» kirjutas ta.

«Äriühingute kaudu osaluse omamine annab lastele võimaluse osa oma dividenditulust tulevikus investeerida, samuti õpetab vastutust äriühingu omanikuks ja juhatuse liikmeks olemise kaudu,» lisas mees. Küsimusele, miks mõne lapse osalus valdusfirmas on oluliselt väiksem, vastas Jõeleht, et laste osaluste erinevused tulenevad laste vanusest.

Kaido Jõeleht oli eelmise aasta Rikaste TOPis 25. kohal, tema vara väärtuseks hindas Äripäev 84,9 miljonit eurot.

Loe pikemalt Äripäevast.

Eelmisel nädalal selgus, et Jõeleht müüs spoonitehase poolakatele. Nimelt teatas Poola tööstuskontsern Paged Group ostis Eesti spoonitootja Valmose ning investor plaanib Eestis tootmismahte suurendada. Valmos kuulus Kaamos Gruppi, mille suuromanik on Kaido Jõeleht. Kuigi tehingu hinda ei avalikustata, kinnitasid asjatundjad Äripäevale, et tegu on TOP 10 tehinguga sellel aastal.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles