Taani leht: Danske Eesti jagas esimestest rahapesuhoiatustest hoolimata töötajatele heldelt preemiaid (4)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Danske kontor Tallinnas.
Danske kontor Tallinnas. Foto: Ints Kalnins / Reuters

Pärast esimesi tõsisemaid rahapesuhoiatusi maksis täna tõsiste rahapesusüüdistustega silmitsi seisev Danske Eesti haru oma töötajatele 2014. aasta märtsis preemaid.

Suur hulk rahapesuskandaali sattunud Danske Eesti haru töötajaid said tööandjalt preemiaid 2014. aasta kevadel, vahendab Taani päevaleht Berlingske.

See juhtus hoolimata asjaolust, et panga juhtkond oli selleks ajaks saanud juba terve rida esimesi tõsisemaid rahapesuhoiatusi, kus neile anti teada, et kahtlase taustaga kliendid on pesnud Eesti haru kaudu väga suuri summasid raha ning et see tõenäoliselt tähedab rahapesuvastaste reeglite rikkumist.

Wall Street Journal kirjutas möödunud nädalal, et asjaga kursis olevate allikate sõnul on Danske Eesti rahapesujuhtumis uurimisel all 150 miljardi dollari ulatuses tehinguid, mis tehti panga siinses harus 2007.–2015. aastani.

Küll aga pole Danske panga sisejuurdluse tegijad veel otsustanud, kas kõik 150 miljardit dollarit, mis kuulub mitteresidentidele, peaks saama automaatselt rahapesu kahtlustuse.

Siiski võib see aga tähendada, et summad, mida seni on rahapesuga seostatud – Taani meedias on räägitud kaheksast miljardist –, võivad potentsiaalselt kasvada.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles