Riikliku postifirma juhi kohale ihkab 11 inimest

Majandus24/BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Posti kuller
Eesti Posti kuller Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Eile oli viimane päev, mil soovijad said esitada avaldusi Omniva kaubamärki kasutava riikliku postifirma Eesti Posti juhatuse esimehe kohale. Konkursile laekus kokku 11 kandidaadi sooviavaldused.

Eesti Posti nõukogu esimehe Bo Henrikssoni sõnul teeb nõukogu uue juhatuse esimehe osas otsuse hiljemalt oktoobri lõpuks, teatas Eesti Post. Ajutiselt on Eesti Posti juhatuse esimehe ülesandeid täitnud juhatuse liige Ansi Arumeel.

Sobilikult kandidaadilt oodatakse logistika- ja e-kaubanduse äri head tundmist, klienditeenindusettevõtte juhtimise kogemust ning võimekust juhtida ettevõtet väga kiiresti arenevas valdkonnas.

Eesti Post kuulutas välja uue juhi konkursi augusti lõpus ning kandidaatide esitamise tähtaeg oli esmaspäeva hilisõhtu. Eesti Posti nõukogu kutsus mai lõpus erimeelsuste tõttu ootamatult tagasi ettevõtte juhi Joona Saluveeri. Joona Saluveeri leping juhatuse esimehena lõppes 31. mail 2018.

Saluveer alustas tööd Eesti Posti juhina möödunud aasta aprillis. Eelnevalt töötas ta alates 2012. aastast Eesti Posti Läti äriüksuse juhina ning aitas üles ehitada ettevõtte Läti ja Leedu pakiautomaadivõrgustiku.

Enne Eesti Posti töötas ta Leedus erinevate Eesti ettevõtete, sealhulgas Prike ja Stokkeri juhina. Saluveeril on magistrikraad Tartu Ülikooli strateegilise ärijuhtimise erialalt ning bakalaureuse kraad Riia Stockholm School of Economicsist.

Eesti Posti kontserni põhitegevusala on posti-, logistika- ja infologistikateenuste osutamine ning e-arvete käitlemine. Lisaks emaettevõttele AS Eesti Post kuuluvad kontserni tütar- ja sidusettevõtted. SIA Omniva ja UAB Omniva LT, mis osutavad pakiautomaadi- ja kullerteenust Läti ja Leedu turul.

AS-i Maksekeskus tegevusala on makselahenduste pakkumine e-kaubandusega tegelevatele ettevõtetele Baltikumis. Post11 pakub e-kaupmeestele rahvusvahelisi logistilisi terviklahendusi kaupade kättetoimetamiseks üle kogu maailma.

Omandisuhtelt on AS Eesti Post Eesti riigile kuuluv äriühing. Kontsernis töötab 2300 inimest üle Baltikumi ning 2017. aasta käive oli 99,8 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles