Hannes Vallikivi: Olympicu väited ei vasta tõele

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Advokatuuri esimees Hannes Vallikivi.
Advokatuuri esimees Hannes Vallikivi. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Advokatuuri esimehe Hannes Vallikivi sõnul ei vasta tõele kasiinokompanii Olympic EG väiteid, et ta eksitab avalikkust öeldes, et esindab väitluses ülevõtmispakkumise tingimuste üle  kõiki väikeaktsionäre ja et on Nasdaq Tallinna börsi noteerimis- ja järelevalvekomisjoni liikmena mõjutanud komisjoni otsust mitte lubada ettevõtte aktsiate noteerimist Tallinna börsil.

Vallikivi sõnul on ta alates maikuust, mil Olympic EG aktsiate ülevõtmisperiood lõppes, esindanud ta advokaadina lisaks Trigonile veel varahaldusettevõtte East Capitali fonde ja veel kolme investeerimisfondi. Kokku viis institutsionaalset investorit.

«See ei ole mingi ühe protsendi vastuhakk 99 protsendi  tahtele, nagu Odyssey ja Olympic EG juhtkond püüab näidata,» selgitas Vallikivi Postimehele. «Kõik on väga kogenud investorid,  kaasa arvatud Eestisse investeerimisel ja nende hämmeldus sellest, kuidas OEGd üle võetakse, on ehe,» lisas ta.

Lisaks ei vasta Vallikivi sõnul tõele, et Tallinna börsi noteerimiskomisjoni liikmena mõjutas ta protsessi.

«Ma ei osalenud ega hääletanud ja lahkusin istungilt, samamoodi ka Sven Papp,» kinnitas Vallikivi. Ellex Raidla advokaadibüroo partner Sven Papp, kelle büroo esindas Olympic EG suuraktsionäre Armin Karu ja Jaan Korpusovi, on samuti Tallinna börsi noteerimiskomisjoni liige.

Olympic EG juhatuse esimees Madis Jääger saatis täna Eesti Advokatuuri juhatusele kirja kus esitatakse kahtlus, kas advokatuuri esimehe Hannes Vallikivi käitumine vastab advokatuuri eetikakoodeksile ja kas tema tegevus on kooskõlas advokaadieetika ning advokatuuri esimehe ametieetika nõuetega.

Lisaks saatis Olympic kirja Nasdaq Tallinna juhatusele, kas Nasdaq Tallinna börsi noteerimis- ja järelevalvekomisjoni liikme Hannes Vallikivi käitumine vastab tema ametieetika nõuetele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles