Maxima võttis sadu miljoneid võlgu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maxima pood.
Maxima pood. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Baltimaades, Poolas ja Bulgaarias jaekaubanduskette opereeriv Maxima Grupė korraldas viieaastase tähtajaga võlakirjaemissiooni kogumahuga 300 miljonit eurot.

Võlakirju soetasid enam kui 60 investorit kokku 14 riigist. Kolmandik investoritest pärineb Baltimaadest ja Skandinaaviast ning ülejäänud teistest Euroopa riikidest. Huvi võlakirjade vastu ületas pakkumise, teatas Maxima.

Võlakirjade aastane fikseeritud kupongimäär on 3,25 protsenti ning võlakirjade tootlus on 3,5 protsenti. Emissiooni väärtuspäev on 13. september 2018 ning pärast müüki on kavas võlakirjad noteerida Euronext Dublini ja Vilniuse Nasdaqi börsidel.

«Potentsiaalsete investoritega kohtumisel oli võlakirjade vastu suur huvi ning ühtlasi tunnetasime turgudelt positiivseid signaale, mis julgustas meid langetama otsust esmase võlakirjaemissiooni korraldamiseks. Edukas pakkumine märgib Maxima Grupė jaoks ajaloolist sammu ning oleme seeläbi otsustavalt sisenenud rahvusvahelistele kapitaliturgudele,» ütles Maxima Grupė juhatuse esimees ja tegevjuht Dalius Misiūnas.

«Tegemist on ühtlasi kinnitusega meie ettevõtte valitud arenguteele, kuna oleme pälvinud rahvusvaheliste investorite usalduse ja saame kasutada samu finantsinstrumente, mis on kättesaadavad suurtele Euroopa jaekaubanduskontsernidele,» lisas Misiūnas.

Juulis omistas rahvusvaheline reitinguagentuur Standard & Poor's Maxima Grupėle reitingu BB+ koos stabiilse väljavaatega.

Maxima Grupė valis oma võlakirjaprogrammi ja pakkumise korraldajateks BNP Paribase, Deutsche Banki ja SEB Bankase. Maxima Grupė juriidilised nõustajad olid juhtiva nõustajana Clifford Chance LLP ning TGS Baltic fookusega Leedu seadusandlusel. Korraldajapankade juriidilised nõustajad olid Linklaters LLP ja Ellex Valiūnas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles