Efteni esimesele kinnisvarafondile tehti ülevõtmispakkumine

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Viljar Arakas.
Pildil Viljar Arakas. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Rahvusvaheline finantsasutus tegi Efteni esimesele kinnisvarafondile üleostmispakkumise, fondi juhatus soovitab aktsionäridel pakkumise vastu võtta, kuid nõukogu tagasi lükata.

Eften Capitali tegevjuht Viljar Arakas ütles BNS-ile, et praegu kehtiva põhikirja järgi saabub fondi tähtaeg 2022. aastal, kuid kuna kinnisvaratehingud võtavad aega, kaalutakse erinevaid väljumisstrateegiaid.

Arakase sõnul on võimalus müüa fondi üksikvaradena või täispaketina mõnele rahvusvahelisele kinnisvarainvestorile. Kümme üksikvara, mis olid portfellis nõrgemad, on juba müüdud.

Eften Kinnisvarafond AS-ile tehti rahvusvahelise varavalitseja poolt ettepanek kõik varad maha müüa – tegemist on finantsasutusega, mille portfelli suurus on kümneid miljardeid eurosid, kuid konfidentsiaalsusleppe tõttu ei saa Arakas pakkumise teinud varavalitseja nime avaldada.

Efteni kinnisvarafondi juhatus soovitas Arakase sõnul aktsionäridel pakkumine vastu võtta, kuid aktsionäride esindajatest koosnev fondi nõukogu lükkas pakkumise tagasi ja tegi ettepaneku pikendada fondi tähtaega viie aasta võrra ja maksta fondivalitsejale välja üldkoosoleku toimumise hetkeks müüdud varade eest arvestatud edukustasu.

Kuna portfelli müümisel tekiks küsimus, kuhu vabanev kapital investeerida, otsustas nõukogu pakkumist mitte vastu võtta ja pikendada fondi tähtaega. Seetõttu kutsuti 25. septembriks kokku erakorraline aktsionäride üldkoosolek.

Tema sõnul räägib pakkumisest keeldumise kasuks asjaolu, et kuigi kinnisvaraturul on kvaliteetseid investeerimisvõimalusi, pole võimalik praeguste kinnisvarahindade tasemel nii kvaliteetset varaportfelli koostada. Sellegipoolest kaalutakse Arakase kinnitusel ka tulevikus üksikvarade müüki.

Eften Kinnisvarafond AS-i aktsionäride erakorraline üldkoosolek toimub Radisson Blu Sky hotelli teise korruse konverentsikeskuses 25. septembril kell 10.00.

Juuni lõpu seisuga oli fondi varade maht 209,7 miljonit eurot. Fondi poolaasta müügitulu oli 7,7 miljonit eurot ja puhaskasum 4,5 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles