Investorid nõuavad kohtuga Volkswagenilt üle üheksa miljardi euro

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Volkswageni logo kontserni peakorteris.
Volkswageni logo kontserni peakorteris. Foto: HANNIBAL HANSCHKE / REUTERS

Volkswageni investorid kaebasid ettevõtte seoses diisliskandaaliga kohtusse ja nõuavad kahjutasuks ligemale 9,2 miljonit eurot.

Täpsemalt nõutakse kahjutasu diisliskandaali avalikuks tulemisele järgnenud aktsia väärtuse languse eest. Volkswageni aktsia kukkus 2015. aasta septembris ligemale 40 protsenti ja kontsern on pidanud pärast seda maksma erinevaid kahjutasusid umbes 27,4 miljardi euro ulatuses.

Kahjutasu nõudvaid investoreid esindab Deka investeerimisfond ja kohtuasja kallal töötab üle 50 advokaadi. Õigupoolest on huvi istungite vastu olnud siiani niivõrd suur, et kogu protseduur tuli kolida kohtumajast ümber lähedal asuvasse konverentsikeskusesse. Kohtuasi kestab tõenäoliselt üle aasta.

Saksa prokuratuur on trahvinud Volkswagenit diisliskandaali eest juba miljardi euroga. Samuti on pidanud kontsern maksma erinevate USA kohtuasjade lahendamiseks 4,3 miljardit dollarit. 

Saksa võimude uurimise alla on sattunud seoses diisliskandaaliga ka Porsche ja Audi juhtivtöötajaid, kelle suhtes on algatatud kriminaaljuurdlus.

Volkswagen on varem võtnud diisliskandaali eest süü omaks.

Allikas: BBC

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles