BLRT hakkab laevadele heitgaaside puhastussüsteeme paigaldama

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BLRT
BLRT Foto: Stanislav Moshkov/Den za Dnjom

BLRT Grupi laevaremonditehased ja mereseadmete tootja Wärtsilä sõlmisid koostööleppe, mille kohaselt hakkab Eesti laevaremondifirma paigaldama heitgaaside puhastussüsteeme ehk skrabereid.

Koostöösse on kaasatud kõik BLRT Grupi laevaremonditehased - Tallinn Shipyard Tallinnas, Western Shiprepair Klaipedas ja  Turku Repair Yard Turus. «See kokkulepe on uus etapp meie ettevõtete koostöös, mis võimaldab teostada meie juures mitte ainult jooksvat laevade remonti, kuid ka moderniseerida neid vastavalt rahvusvaheliste konventsioonide uutele nõuetele» täpsustas Tallinn Shipyardi turundusdirektor Gabriel Avanessov. «Wärtsilä poolt väljatöötatud uute kvaliteetsete tehnoloogiate ja meie spetsialistide poolt pakutavate teenuste kombinatsioon võimaldavad meil pakkuda klientidele uut toodet mõistliku hinnaga, mis on eriti aktuaalne nüüd, kui enamikul laevandusettevõtetel on raskused madalate prahihindade tõttu,» lisas ta.

«Sellise koostöö edukust tõestas pilootprojekt, mille teostasid meie spetsialistid Turku Repair Yard tehases ametliku lepingu sõlmimise ootuses,» ütles ettevõtte tegevdirektor Hans Sundqvist. Tema sõnul omavad BLRT Grupi spetsialistid kõike vajalikku nii moderniseerimistööde teostamiseks kui ka vastavate projektide välja töötamiseks ja dokumentatsiooni vormistamiseks.

Kokkulepe on sõlmitud kolmeks aastaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles