RB Rail võib uue juhi leida väljastpoolt Balti riike (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raudtee.
Raudtee. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kolme Balti riigi ühisettevõtte RB Rail tegevjuhi Baiba Rubesa ametiaeg lõppeb tänavu oktoobris ning ettevõtte nõukogu kaalub uue tegevjuhi kandidaadina ka inimesi väljastpoolt Balti riike.

RB Raili nõukogu liikmed soovivad uue tegevjuhi tuua ametisse väljastpoolt Balti riike, näiteks Poolast või Soomest, rääkisid allikad rääkisid BNS-ile.

RB Raili nõukogu ja Rail Baltic Estonia juht Riia Sillave ütles BNS-ile, et ettevõte on uue tegevjuhi otsingutega algust teinud. «Leping praeguse RB Raili tegevjuhiga lõppeb oktoobris. Ettevõtte nõukogu on alustanud uue juhi otsimist,» ütles Sillave.

«Amropiga (Personali sihtotsingufirma) on sõlmitud leping juhi otsimiseks Balti riikides, Soomes ja Poolas. Peale kandidaatidele suunatud pakkumiste kuulutatakse järgmiste nädalate jooksul välja ka avalik konkurss,» lisas Sillave.

Veebruari alguses avaldasid RB Raili aktsionäride üldkoosolekul Eesti ja Leedu esindajad Rubesale umbusaldust, Läti jäi erapooletuks.

Rubesa valiti kolmeks aastaks RB Raili juhiks 2015. aasta oktoobris. Enne seda oli ta Statoil Läti juht, töötas Statoili Aserbaidžaani harus ja oli Läti Citadele panga nõukogu liige.

RB Rail on loodud Rail Balticu projekti keskseks koordineerimiseks. Selle aktsiad kuuluvad võrdsetes osades Eesti RB Rail AS-ile, Läti SIA-le Eiropas Dzelzceļa Līnijas ja Leedu UAB-le Rail Baltica Statyba.

Rail Balticu projekt näeb ette Euroopa rööpmelaiusega raudtee ehitamise Tallinnast Poola-Leedu piirini. Projekti maksumuseks on hinnanguliselt 5,8 miljardit eurot.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles