Austraaliast avastati harukordne kullamaardla

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: RNC Minerals

Lääne-Austraaliast Kambalda linna lähedalt avastati harukordne kullamaardla, kust saadi ainuüksi nelja päevaga kätte ligemale 10,66 miljoni dollari väärtuses kulda.

Värskelt avastatud leiukohast toodi vahepeal välja lausa 90 kilo kaaluv kamakas, mis sisaldas 2,7 miljoni dollari väärtuses kulda. Kohalike geoloogide sõnul on tegu väga ebahariliku leiuga, sest tänapäeval avastatud kullasooned on enamasti üpris väiksed ning väärismetalli ennast näeb tavaliselt ainult luubiga vaadates.

«Sa võid mööda saata terve oma elu ilma midagi sellist nägemata. Tegu on kahtlemata väga haruldase avastusega,» ütles geoloog Zaf Thanos väljaandele ABC Australia. Kullamaardla leidnud kaevur Henry Dole tunnistas, et pidi oma avastust nähes peaaegu pikali kukkuma.

Maardla avastati Beta Hunti kaevandusest, mida omab Kanada ettevõte RNC Minerals, kes oli iroonilisel kombel kaevandust just maha müümas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles