Edgar Savisaare plaanitav hotell tuleb kurikuulsasse Laidoneri suvilasse (22)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar plaanib butiikhotelli.
Edgar Savisaar plaanib butiikhotelli. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Keskerakonna endine esimees ja Tallinna ekslinnapea Edgar Savisaar rääkis eelmisel nädalal ajalehele Iltalehti, peagi saab temast hotellipidaja. “Minul on Keila-Joal maja, millest teen hotelli. Sellest tuleb väike butiikhotell, kus pole palju tubasid,” lubas ta.

Kõnealune maja on kurikuulus. Tegu on Kelia-Joal asuva endise kindral Laidoneri suvilaga, mis oli avalikkuse suure tähelepanu all eelmise kümnendi keskel. Edgar Savisaarele ja tema pojale Erki Savisaarele kuulunud firma Fixor Holding OÜ ostis Keila-Joa puhkealal asuva kindral Laidoneri suvila 500 000 krooni eest (32 000 eurot), samas kui kinnisvarahindajad pakkusid turuväärtuseks 2,5–2,8 miljonit krooni (160 000 – 192 000 eurot). Savisaar ise nimetas seda õiglaseks hinnaks. Tehing toimus ajal, kui Savisaar ise oli majandusminister. Kinnistu müüja oli Oliver Kruudale kuulunud kommivabrik Kalev tütarfima AS Kalev REC.

Toonaseid tehinguid uuris ka riigiprokuratuur ning menetluse käigus tehtud ekspertiis kinnitas kahtlusi, et Savisaar omandas selle Oliver Kruuda suurosalusega kinnisvarafirmalt alla turuhinna. Uurimine aga lõpetati, sest tegu polnud ametiseisundi ebaseadusliku ärakasutamisega. "ASi Kalev REC juhtide ütluste kohaselt oli teatud kruntide odavam müük osa müügistrateegiast, mis pidi kaasa aitama projekti kui terviku kiirele kasumlikkusele. Kuna sellist otsustust ei saa lugeda ebaseaduslikuks, puudub ASi Kalev REC juhtkonna tegevuses KarS § 289 kohaldamiseks vajalik ametiseisundi ebaseaduslik ärakasutamine," teatas prokuratuur 2006. aasta septembris.

Kommentaarid (22)
Copy
Tagasi üles