IMFi eksjuht: maailm pole järgmiseks majanduskriisiks kaugeltki valmis (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dominique Strauss-Kahn
Dominique Strauss-Kahn Foto: SCANPIX

Maailm on suureks finantskriisiks praegu vähem valmis kui kümme aastat tagasi, ütles Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) endine juht Dominique Strauss-Kahn intervjuus AFPle.

Kuigi pangandussektori võetud riskid on tema sõnul väiksemad, pole see kaugeltki piisav. «Kujutage ette, kui Deutsche Bank peaks raskustesse sattuma. Nende varad pole piisavalt suured, et sellest välja ujuda,» ütles ta. «Tegelikult oleme me majanduskriisiks isegi vähem valmis kui eelmine kord. Regulatsioonid on ebapiisavad.»

Endise IMFi juhi sõnul loobusime me pärast 2012-2013. aastat majanduse reguleerimisest, eriti mis puudutab pankade suurust ja reitingufirmade tegevust. «Me langesime tagasi samasse kohta, kus olime, mistõttu ma olen tuleviku osas pessimistlik,» ütles mees. Lisaks paneb teda muretsema see, et rahvusvaheliste organisatsioonide koostöö uue finantskriisi ennetamiseks on väga nõrk

Strauss-Kahn lisas, et maailmas kasvav populism, näiteks Donald Trumpi valimine USA presidendiks ja Brexit, on möödunud majanduskriisi otsene tulemus.

Strauss-Kahn juhtis IMFi aastatel 2007-2011.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles