Vaata uuesti: sellised on uued iPhone'id (3)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tim Cook
Tim Cook Foto: Kuvatõmmis

Apple pidas täna õhtul  oma iga-aastast suursündmust ning see tähendas ka kolme uue iPhone’i esitlemist ja uut nutikella. Paraku polnud maailmas turuosalt kolmandaks tootjaks tõrjutud Apple'il taas midagi revolutsioonilist maailmale tutvustada - näidati lihtsalt veidi parendatud seadmeid.

Otseülekannet ja hiljem videot Eesti aja järgi kell 20 algavast sündmusest saab vaadata siin.

Esimene täna tutvustatud seda oli Apple Watch 4, millel ekraani pinda 30 protsenti eelkäijaga võrreldes rohkem. Poole tugevamat heli pakub ka kella sisseehitatud kõlar, paremaks on läinud ka mikrofon, et üle mobiili kõnesid pidada.

Apple Watch 4
Apple Watch 4 Foto: Kuvatõmmis

Üritusel räägiti eelkõige uutest võimalustest, mida kella äppidega teha saab. Näiteks jälgida lennuaegu, spordivõistluste reaalajas seise ja muuta veelgi enam kella sihverplaadi kujundust. Uuenenud andurid annavad aga SOS-kõne juhul, kui inimene on libastunud ja kukkunud.

Lisaks annab kell kaustajale teada, kui tema pulss on läinud liiga madalaks, liiga kõrgeks või on konkreetse kasutaja tavarütmist kõrvale kaldunud. Kell suudab luua ka kasutaja elektrilise kardiogrammi ehk EKG.  

Kella sees on 64-bitine kahetuumaline protsessor. GPS-iga varustatud kella aku peaks vastu pidama kogu päeva. Kujult on kell ikka neljakandiline, suur nupp paremal ülaservas.

Värvitoonidest on saadaval kahes versioonis kuldne, hõbedane ja hall. GPSiga varustatud kella hind on 399 dollarit, 4G kõnefunktsionaalsusega kell on saja dollari võrra kallim. 21. septembril jõuab kell esimeste ostjateni.

Uus iPhone Xs ja Xs Max

Uued iPhone'id
Uued iPhone'id Foto: Kuvatõmmis

Uue iPhone'i tutvustus algas nagu ikka tõdemusega, et tegemist on parima mobiiliga, mida tootja on kunagi teinud - kuidas teistmoodi see olla saakski...

Apple väidab, et telefon on vastupidavaima ekraanikaitseklaasiga kui iial varem ühelgi mobiilil olnud on. Müügile tuleb see kuldse, hõbedase ja hallina. Veekindlus on näitajaga IP 67.

Apple iPhone Xs (V) ja iPhone Xs Max
Apple iPhone Xs (V) ja iPhone Xs Max Foto: JUSTIN SULLIVAN / AFP

Mobiil on 2436x1125 resolutsiooniga, diagonaaliga 5,8 või 6,5 (Xs Max) tolli.

OLED ekraan, pikslitihedus 458 ppi, HDR-displei, Dolby Vision, 3D Touch, parem stereoheli - mõned näited tehnilistest andmetest.

Mobiili sees on uus 7nm (sama, mis peagi esitletaval uuel Huaweil) A12 biooniline kiibistik, milles 6,9 miljonit transistorit. Võimeline on see tegema 5 triljonit tehet sekundis. Ehk siis: eelkäijaga võrreldes kiirem mobiil. Telefon suudab Facetime'i kõne ajal ka kasutaja nägu liikuva emotikonina näidata.

Uus iPhone
Uus iPhone Foto: Stephen Lam / REUTERS

Telefoni 12-megapiksline kaamera teeb esitluse kohaselt bokeh-efektiga pilte ja tausta hägusust saab hiljem timmida -, mis pole muidugi konkurentide seas ammu (aastast 2016) mingi uudis. Ava suuruseks on f/1,4, mis peaks eriti häid fotosid tegema hämaras.

Videoid saab nüüd salvestada stereoheliga.

Telefoni aku peab Apple'i teatel 30-60 minutit kauem vastu kui viimastel eelkäijatel.

Telefon on varustatud ka eSIMiga - Eestis toetab seda Telia.

iPhone Xr

iPhone Xr
iPhone Xr Foto: Kuvatõmmis

Apple esitles ka kolmandat iPhone'i mudelit nimega iPhone Xr. Selle tagasihoidlikuma seadme põhitugevuseks on palju erinevaid värvetoone. Seadmel on 6,1-tolline LCD-ekraan, ehk suurem kui oli iPhone8-l. Seda saab raputades lukustusest vabastada.

Kaamera on ikka 12-megapiksline, bokeh-efektiga pilte saab teha. Protsessor on sama, mis Xs-il.

Hinnad

iPhone Xr tuleb kolme mäluversiooniga (64, 128, 256 GB) ja hind on alates 749 dollarit.

iPhone Xs hinnad algavad 999 dollarist ning Xs Max alates 1099 dollarist.

Eestisse jõuavad seadmed 28. septembril

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles